Notiuni de baza

Drepturile de acces
Intr-un WCMS managementul se face printr-o administrare inteligenta a resurselor existente. De aceea,numele de utilizator şi numele de grup sunt atribuite persoanelor implicate şi fiecareia dintre ele i se atribuie drepturi de acces in mod diferit.
Exista cel putin doua tipuri de utilizatori: utilizatorul simplu care are numai drepturi de baza si super administratorul care are drepturi depline de administrare a sitului respectiv.

Conţinut
Conţinutul adaugat pe un site poate avea diferite forme. Cel mai simplu caz este acela de text. Dar, conţinut poate fi, de asemenea: o imagine, un link, un fisier audio,un fragment dintr-o aplicaţie, o aplicatie Google Maps sau o combinaţie a tuturor acestor factori.
Pentru a menţine o imagine de ansamblu a conţinutului, se recomanda ca acesta sa fie structurat pe categorii de continut.
Categoriile trebuie să fie la randul lor administrate.
Newsfeeds au devenit foarte populare in ultimul timp, deoarece Internet Explorer 7 acum are capacitatea de a citi fluxuri RSS şi, in plus, mai mult de 80% din utilizatorii de computere folosesc inca acest browser. Newsfeeds dau posibilitatea de a integra in propriul site informaţii din alte surse. Integrarea, categorisirea, evaluarea, pasarea, şi actualizarea conţinutului Newsfeed devine din ce în ce mai important.

Extensiile
Componente, module, template-uri, si plug-in-uri sunt toate privite ca extensii. Acestea oferă funcţii suplimentare, care nu sunt cuprinse în Joomla
Exemple de componentele noi care au aparut in ultimii ani sunt: magazin online, galerie foto, buletin informativ sau sistem de forum. Astăzi lucruri cum ar fi optimizare pentru motoarele de căutare, drepturile de utilizare, mai multe forme si tipuri de pagini, precum şi structurile de conţinut sunt lucruri ce în ce mai utilizate şi mai importante.

Template-uri
Un şablon - template este un fel de model de editare vizual plasat peste conţinut.
El defineşte culorile, fonturile de caractere folosite in site, dimensiunile de font, imaginile de fundal, spaţierea, precum şi împărţirea paginii. Cu alte cuvinte, template asigura tot ceea ce tine de aspectul unei pagini.
Un şablon / template este format din cel puţin un fişier HTML pentru structura paginii şi un fişier CSS pentru proiectare. Aceasta poate avea, de asemenea, o structură mai mult sau mai putin complexa in functie bineinteles de complexitatea paginii la care se refera.


Plug-in-uri

Un plug-in este o bucata de cod de programare care este adăugat la anumite locuri din Joomla cu rolul binedefinit de a schimba funcţionalitatea acestuia.
Un exemplu de plug-in ar fi acela folosit pentru a incarca continutul unui modul în text. Plug-in-uri sunt necesare, de asemenea, pentru a integra componente suplimentare in site.


Setări de configurare
Sunt acele setări care se aplică site-ul si sunt bine precizate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deplasarea elementelor unui vector

Alt set de probleme

Obiecte cu care lucreaza algoritmii