Utilizarea instrucţiunilor de ciclare pentru repetarea unor acţiuni

Utilizarea instrucţiunilor de ciclare pentru repetarea unor acţiuni

1) Se dau numerele a şi n. Să se afişeze numărul a urmat de n zerouri. Exemplu : Date de intrare a=34 n=5 Date de ieşire 3400000.
2) Se dau un număr n şi un număr prim k. Să se specifice la ce putere apare k în descompunerea în factori primi a numărului n. Exemplu : Date de intrare n=12 k=2 Date de ieşire 2.
3) Să se afişeze descompunerea unui număr dat în factori primi. Exemplu : Date de intrare 12 Date de ieşire 12 = 2^2 3^1.
4) Un copac creşte zilnic cu 0.75 cm. La plantare avea 1 m. Să se afişeze după câte zile ajunge la înălţimea de 12 m. La ce înălţime ajunge după o lună (30 zile)?
5) Pentru a o elibera pe Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos trebuie să parcurgă x km. El merge zilnic a km, dar Zâna-cea-Rea îl duce în fiecare noapte cu b km înapoi, b < a. După câte zile o eliberează? Exemplu: Date de intrare x=10 a=4 b=1 Date de ieşire 3 zile.
6) A fost odată un balaur cu 6 capete. Într-o zi Făt Frumos s-a supărat şi i-a tăiat un cap. Peste noapte i-au crescut alte 6 capete la loc. A doua zi Făt Frumos iar i-a tăiat un cap dar peste noapte balaurului i-au crescut alte 6 capete … şi tot aşa timp de n zile. În cea de a (n+1)-a zi, Făt Frumos s-a plictisit şi a plecat acasă! Scrieţi un program care citeşte de la tastatură n, numărul de zile, şi care afişează pe ecran câte capete avea balaurul după n zile. Exemplu: pentru n=3 se va afişa 15 capete. (ONI 2002 cl.a V-a)
7) A fost odată ca niciodată, a fost un cangur care creştea într-un an precum alţii în zece. Într-o zi a început să facă sărituri. Şi a sărit pentru început 7 metri. A doua zi a sărit, în plus faţă de ziua precedentă, de zece ori mai mult. În a treia zi a reuşit să sară, în plus faţă de prima zi, de zece ori mai mult decât în ziua a doua. În a patra zi a sărit, în plus faţă de prima zi, de zece ori mai mult decât în ziua a treia. Şi tot aşa mai departe. Scrieţi un program care calculează câţi metri a sărit cangurul, în total, în n zile. Exemplu: pentru n=3 se va afişa 861 m. (ONI Focşani 2003 cl.a V-a)
8) Se citesc de la tastatură numere naturale până când suma numerelor pare este mai mare decât k. Căte numere au fost introduse şi care este suma numerelor pare? Exemplu: Date de intrare: K=12 5 8 1 2 2 3 6 Date de ieşire: 7 (numere) 18 (suma celor pare) ( P.N.C. Bucureşti, Cupa Mărţişor 2005)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deplasarea elementelor unui vector

Alt set de probleme

Obiecte cu care lucreaza algoritmii