Testarea câtului sau a restului împărţirii întregi

Testarea câtului sau a restului împărţirii întregi

1) Se dau trei numere. Să se afişeze aceste numere unul sub altul, afişând în dreptul fiecăruia unul dintre cuvintele PAR sau IMPAR. Exemplu : Date de intrare : 45 3 24 Date de ieşire : 45 impar 3 impar 24 par.
2) Se dau două numere nenule. Să se verifice dacă primul se împarte exact la al doilea. Exemplu : Date de intrare : 45 7 Date de ieşire : Nu.
3) Se dau două numere. Să se afişeze acele numere care se împart exact la 7. Exemplu : Date de intrare : 34 28 Date de ieşire : 28.
4) “Mă iubeşte un pic, mult, cu pasiune, la nebunie, de loc, un pic,…”. Rupând petalele unei margarete cu x petale, el (ea) mă iubeşte …. Exemplu: Date de intrare: x=10 Date de ieşire: … de loc.
5) La un concurs se dau ca premii primilor 100 de concurenţi, tricouri de culoare albă, roşie, albastră şi neagră, în această secvenţă. Ionel este pe locul x. Ce culoare va avea tricoul pe care-l va primi? Exemplu : date de intrare : x=38 date de ieşire : rosie.
6) Într-o tabără, băieţii sunt cazaţi câte 4 într-o căsuţă, în ordinea sosirii. Ionel a sosit al n-lea. În a câta căsuţă se va afla? Exemplu : date de intrare : n=69 date de ieşire : casuta 17.
7) Elevii clasei a V-a se repartizează în clase câte 25 în ordinea mediilor clasei a IV-a. Radu este pe locul x în ordinea mediilor. În ce clasa va fi repartizat (A, B, C, D sau E)?. Exemplu : date de intrare : x=73 date de ieşire : C.
8) În Galaxia Reckya toate ceasurile au doar 4 ore. Ştiind că Gygely s-a născut la ora 1 şi că va trăi m ore, să se spună la ce oră va muri Gygely. (m<=50). Se dă numărul m. Se cere ora la care va muri Gygely.
Ceasul arată astfel 1
4 2
3
Exemplu: Date de intrare: m=10 Date de ieşire: 3. (www.contaminare.ro)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deplasarea elementelor unui vector

Alt set de probleme

Obiecte cu care lucreaza algoritmii