Verificarea unor proprietăţi

1) Se introduc două şiruri de numere cu acelaşi număr de elemente. Să se verifice dacă valorile lor, în ordinea dată, sunt proporţionale. Exemplu: Date de intrare: n=3 sir1: 1 2 3 sir2: 3 6 9 Date de ieşire: Da.
2) Să se verifice dacă un vector dat este monoton crescător.
3) Să se caute un număr x printre n numere întregi generate de calculator având valori între 0 şi 100. Dacă se găseşte valoarea respectivă să se afişeze ultima poziţie în care apare, dacă nu se găseşte, să se afişeze mesajul „numar inexistent”
4) Un tren este format din n vagoane de clasa I-a şi a II-a. Şeful de tren nu vrea să fie mai mult de k vagoane de aceeaşi clasă unul după altul. Introducându-se o aranjare a vagoanelor, să se testeze dacă există mai mult de k vagoane de acelaşi fel consecutive. Se va afişa un mesaj corespunzător. În caz afirmativ, să se afişeze şi poziţia de început a subşirurilor cu mai mult de k elemente de acelaşi fel. Exemplu: Date de intrare: n=6 k=3 tip vagoane: 1 1 2 2 2 2 Date de ieşire: Da, pozitia de inceput 3.
5) Date două şiruri de numere, a cu n elemente şi b cu m elemente, m< n, să se verifice dacă b este subşir al lui a. Exemplu: Date de intrare: n=4 elemente a: 1 2 3 4 m=2 elemente b: 2 4 date de ieşire: da.
6) Se dă un şir de numere reale. Să se verifice dacă şirul este o progresie aritmetică (diferenţa dintre oricare două numere alăturate este aceeaşi, de exemplu: 1,4,7,10,13)
7) Să se verifice dacă n numere date formează o mulţime (elementele sunt distincte), ordonînd elementele. Exemple: Date de intrare: n=4 numere: 4 6 2 6 Date de ieşire: Nu ; Date de intrare: n=3 numere: 3 5 2 Date de ieşire: Da.
8) Să se verifice dacă doi vectori cu aceeaşi lungime au aceleaşi elemente, ordonînd ambii vectori în prealabil. Exemple: Date de intrare: n=3 primul vector: 4 2 6 al doilea vector: 6 2 4 Date de ieşire: Da; Date de intrare: n=2 primul vector: 4 2 al doilea vector: 3 4 Date de ieşire: Nu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deplasarea elementelor unui vector

Alt set de probleme

Obiecte cu care lucreaza algoritmii