Alte probleme cu tipul string

Scoaterea cuvintelor dintr-un text

1) Se consideră un text memorat într-o variabilă string. Să se scrie un program care numără cuvintele din text, separatorii folosiţi fiind spaţiul, punctul, virgula.
2) O linie citită de la tastatură cuprinde cuvinte separate prin spaţii. Se cere să se afişeze lungimea minimă şi maximă a cuvintelor din linie.
3) Se citeşte de la tastatură un text cu maxim 255 caractere, cuvintele fiind separate de spaţiu, punct, virgulă şi caracterele ?,!. Se cere să se afişeze unul sub altul cuvintele din text. Exemplu: pentru textul: Pleaca Ion la mare? Se va afişa: Pleaca Ion la mare
4) Să se afişeze în ordine alfabetică cuvintele formate din două litere dintr-un text dat. Exemplu: Date de intrare: tu ai fost la mare Date de ieşire ai la tu.
5) Se dă un text cu cel mult 255 caractere, litere mici şi mari ale alfabetului englez şi spaţii. Se cere să se afişeze cuvintele din text de lungime maximă. Exemplu: Ionica vrea sa mearga cu Mircea al mare, se va afişa: Ionica mearga Mircea.
6) Se introduc de la tastatură două texte prin două variabile de tip string. Se cere să se afişeze cuvintele comune celor două texte, ştiind că două cuvinte pot fi separate prin unul sau mai multe spaţii. Exemplu: pentru textele: Ion merge la peste şi Dan merge la Ion, se va afişa : Ion merge la.
7) Se dă un text t format din mai multe cuvinte (maxim 100 de cuvinte sau 1000 de caractere) separate prin spaţiu citit de la tastatură. Să se introducă într-un dicţionar toate cuvintele distincte din acel text. Acest dictionar va fi ordonat alfabetic în sens crescător de la A la Z. Exemplu: "acesta este un text de proba cu doi de este", afişare: acesta cu de doi este proba text un. Observaţii: textul se introduce de la tastatură fără ghilimele şi se dă Enter pentru a termina introducerea lui in memorie; nu se introduc caractere speciale, sau chiar daca textul are semne de punctuaţie, se va considera ca separator intre cuvinte spaţiul;
cuvintele în dicţionar vor fi scrise cu literă mică

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deplasarea elementelor unui vector

Alt set de probleme

Obiecte cu care lucreaza algoritmii