Puterea Drupal

Care este puterea Drupal-ului?
Asa cum am mai spus, puterea Drupal consta chiar din felul in care intelege el sa abordeze paginile WEB atat din punct de vedere a functionalitatii lor cat si din punctul de vedere al continutului acestor pagini. Utilizatorii simpli cred, in cele mai multe cazuri, ca un site WRB este o colectie de pagini structurate sub forma arborescenta pe care incet si cu rabdare ar putea sa le editeze.
Pe de o parte insa, Drupal trateaza cele mai multe tipuri de conţinut ca variaţii ale aceluiasi concept si anumele acela de NOD. Paginile, posturile, blog-ul de ştiri şi articole sunt stocate într-un fond comun impreuna cu harta site-ului - arhitectura sa de informaţii. Aceasta este un mod propriu de proiectare separata si de gestionare a meniurilor de navigare si de editare.
In standardele de codificare se prevede ca o pagina XHTML sa aiba o structura semnificativă a informaţiilor iar structura CSS sa asigure aranjarea optima a informatiilor pentru prezentare. În Drupal, nodurile deţin informaţii structurate referitoare la un post de blog (cum ar fi titlul, conţinutul, autor, data) sau un element de ştiri (titlu, conţinut, etc.), în timp ce sistemul menu creează harta site-ului ca un strat separat. Alte elemente prezente in pagina cum ar fi: teme sau module de vizualizari trebuie să asigure afişarea pe ecran a conţinutului nodului respectiv.
Interesant la Drupal este păstrarea acestor straturi distincte. Veti vedea ca folosind Drupal va fi foarte simplu sa furnizati harti ale siturilor complet remodificate pentru orice utilizator. Paginile pot fi grupate în mod diferit, in functie de prioritate sau într-o alta ordine în funcţie de nevoile utilizatorilor precum şi in functie de diverse funcţii şi de conţinut.
Totul depinde cu certitudine de personalizarea si unictatea produsului pe care doriţi să il creaţi - folosind Drupal.

Deci un nod este un grup de biţi legate de date. Când creaţi un nou post blog, creaţi de fapt o colecţie de obiecte cum ar fi titlul, conţinutul, link-ul autorului, data crearii, etc. Unele din aceste date conţine informaţii care sunt afişate atunci când nodul este afişat. Altele deţin meta-date care descriu faptele importante despre nod (de exemplu categoria).

Pentru a putea pastra toate nodurile într-un singur loc, Drupal trebuie sa se asigure că toate sunt construite pe aceeaşi baza şi ca toate pot fi tratate în acelaşi mod. Aceasta înseamnă că ele pot fi toate remixate dupa aceleasi reguli cu modulul în care acestea sunt afişate şi pot fi combinate pentru a realiza o organizare cat mai buna. Această flexibilitate face Drupalul sa fie fate puternic.
Paradigma Drupal consta din ideea care il guverneaza si anume ideea de abstactizare. Dacat sa creezi mai multe solutii specializate pentru fiecare lucru mic in parte, mai bine creeaza sarcinile si metodologiile necesare pentru a gestiona mai multe sarcini generalizate adica intreaga entitate CMF.
Aceasta inseamna ca odata ce ati invatat un lucru il puteti folosi cu multa creativitate si in alte locuri sau in alte moduri.



Cu alte sisteme de realizare a siturilor WEB puteti crea un blg, puteti instala si reliza functionalitatea unei comunitti de utilizatori, etc. Ce se intampla insa cand trebuie sa oferiti cate o personalizare fiecarui utilizator in parte? Ce se intampla cand utilizatorii trebuie sa aibe profile personalizate? Ce se intampla cand fiecae trebuie sa participe la un alt forum de discutii sau sa incarce propiile sale imagini?
În Drupal, aspectul de comunitate exista prin intermediul sistemului de la nivelul cel mai de jos. Conectarea distribuita, posibilităţile de colaborare a comunităţii, cu toate aspectele legate de site-ul construit este ceva foarte bine gestionat de Drupal.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deplasarea elementelor unui vector

Alt set de probleme

Obiecte cu care lucreaza algoritmii