Partea a doua

11)Într-o gospodărie sunt 4 găini. Introduceţi în calculator prin variabilele a, b, c, d numărul de ouă pe care-l dă fiecare găină într-o zi. Afişaţi câte ouă se obţin într-o săptămână.
12)Se introduc în calculator două date în variabilele a şi b. Să se facă un program care să schimbe între ele valorile acestor variabile şi să afişeze noile valori ale lui a şi b.
13)O navă parcurge distanţa d ( în km ) dintre două staţii orbitale în a săptămâni şi b zile. Să se determine viteza navei exprimată în km/oră.
14) Date două numere, afişaţi-l pe cel mai mic. Exemplu : Date de intrare: 44 32 Date de ieşire: 32.
15) Se introduc vârstele a doi copii. Afişaţi care copil este mai mare şi diferenţa de vârstă dintre cei doi. Exemplu : Date de intrare : 6 13 date de ieşire : al doilea copil este mai mare cu 7 ani.
16) Se dau două numere. Să se înmulţească cel mai mare cu doi şi cel mai mic cu trei şi să se afişeze rezultatele. Exemplu: date de intrare: 3 7 date de ieşire: 9 14
17) Se introduc două numere întregi. Să se testeze dacă primul număr este predecesorul (succesorul) celui de-al doilea şi să se afişeze un mesaj corespunzător. Exemple : date de intrare : 2 4 date de ieşire : Nu ; date de intrare : 5 6 date de ieşire : Da.
18) Se introduc două numere nenule şi un semn de operaţie (+,-,*,/). Să se efectueze cu cele două numere operaţia introdusă şi să se afişeze expresia care s-a calculat urmată de semnul = şi de valoarea ei. Exemplu : Date de intrare 10 6 * Date de ieşire 10*6=60.
19) Se introduc trei date de forma număr ordine pacient, valoare glicemie. Afişaţi numărul de ordine al pacienţilor cu glicemia mai mare decât 100. Exemplu : Date de intrare nr 6 glicemie 90 nr 10 glicemie 107 nr 21 glicemie 110 Date de ieşire 10 21

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Deplasarea elementelor unui vector

Alt set de probleme

Obiecte cu care lucreaza algoritmii